Sizler için faydalı, kolay aynı zamanda lezzetli bir yemek: Yumurtalı Ispanak...
Malzemesi:
-
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
-
1 orta boy soğan
-
250-300 gr kıyma (isteğe göre, konmasa da olur)
-
1 tatlı kaşığı salça
-
Yarım kilo ıspanak
-
Tuz, arzuya göre toz kırmızı biber, karabiber, pul biber
-
3-4 yumurta (hazırlamak istediğiniz porsiyona göre)
Hazırlanışı:
-
1-Tavaya kıyma eklenir.
-
2-Kıyma piştikten sonra sıvıyağ ve küp doğranmış soğanlar ilave edilir ve kavrulur.
-
3-Soğanlar kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı salça eklenir.
-
4-İyice yıkanmış, doğranmış ıspanaklar eklenir.
-
5-Tuz hariç baharatlar eklenir.
-
6-Ispanaklar suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak kavrulur.
-
7-Suyunu çekmesine yakın tuzu eklenir.
-
8-Yemek yenecek zaman yumurtaları üstüne kırılır.
-
9-Tavanın ağzı kapalı bir şekilde pişirilir.
-
10-Yumurtalar piştikten sonra sıcak servis yapılır.
Yumurtalı sevmeyenler için:
7. Basamaktan sonra 2 su bardağı su ve yarım su bardağı pirinç eklenir.
Pirinçler piştikten sonra sulu yemeğiniz hazır. Arzu ederseniz yoğurt, üzerine tereyağıyla servis edebilirsiniz.
NOT: Ispanakları daha çabuk temizlemek istiyorsanız, bir kaç damla sirke damlatılmış suda bekletin. Ayrıca ıspanağın vitaminlerinin kaybolmasını istemiyorsanız ıspanakları bıçak yerine elinizle parçalayın.
Afiyet olsun…