Yumurtalı Ispanak
03.06.2012         (56) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Yumurtalı ıspanak tarifi

 

Sizler için faydalı, kolay aynı zamanda lezzetli bir yemek: Yumurtalı Ispanak...

Malzemesi:

  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 orta boy soğan
  • 250-300 gr kıyma (isteğe göre, konmasa da olur)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım kilo ıspanak
  • Tuz, arzuya göre toz kırmızı biber, karabiber, pul biber
  • 3-4 yumurta (hazırlamak istediğiniz porsiyona göre)
Hazırlanışı:
  1. 1-Tavaya kıyma eklenir.
  2. 2-Kıyma piştikten sonra sıvıyağ ve küp doğranmış soğanlar ilave edilir ve kavrulur.
  3. 3-Soğanlar kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı salça eklenir.
  4. 4-İyice yıkanmış, doğranmış ıspanaklar eklenir.
  5. 5-Tuz hariç baharatlar eklenir.
  6. 6-Ispanaklar suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak kavrulur.
  7. 7-Suyunu çekmesine yakın tuzu eklenir.
  8. 8-Yemek yenecek zaman yumurtaları üstüne kırılır.
  9. 9-Tavanın ağzı kapalı bir şekilde pişirilir.
  10. 10-Yumurtalar piştikten sonra sıcak servis yapılır.
  Yumurtalı sevmeyenler için: 7. Basamaktan sonra 2 su bardağı su ve yarım su bardağı pirinç eklenir. Pirinçler piştikten sonra sulu yemeğiniz hazır. Arzu ederseniz yoğurt, üzerine tereyağıyla servis edebilirsiniz. NOT: Ispanakları daha çabuk temizlemek istiyorsanız, bir kaç damla sirke damlatılmış suda bekletin. Ayrıca ıspanağın vitaminlerinin kaybolmasını istemiyorsanız ıspanakları bıçak yerine elinizle parçalayın. Afiyet olsun…  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam