Çemenli Yumurta
03.06.2012         (15) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Bir önceki tarifimde Adana yöresinin çemeninin yapılışını anlatmıştım. Bu yazımda ise kahvaltı için farklı bir lezzet sunacağım inşaallah. Çemenli yumurta çok güzel bir lezzet. Buyrun Lezzet Ustam'dan çemenli yumurta tarifi...
Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla... Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik. ﴾151﴿ Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin. ﴾152﴿ Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir. ﴾153﴿ (Bakara Suresi 151-153)
Malzemeleri: (2 kişilik)
  • 1 yemek kaşığı dolusu çemen
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvıyağ)
Hazırlanışı:

Öncelikle bir tavaya yağı koyarak ısıtın.

çemenli yumurta

Yağın üzerine çemeni alarak hafifçe kavurun.

Çemenin üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın.

Yumurtayı kırdıktan sonra ocağı kısarak tavanın kapağını kapatın.

Bu şekilde yumurta pişene kadar kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

© 2012 - 2025
Lezzet Ustam