
Perde pilavı gerçekten tadılması gereken bir lezzet, zengin içeriğiyle doyurucu bir lezzet....
Malzemesi:
Pilav için;
- 2 su bardağı Pirinç
- 1 kg Tavuk göğsü
- 50 gr pilavlık fıstık
- 50 gr kuş üzümü
- 50 gr badem
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- tuz
- 3 orta boy patates
- 3 orta boy kuru soğan
Hamur için;
- Kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 100 gr margarin
- tuz
- aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Pilav:
Öncelikle tavuklar kuşbaşı kesilerek yağda kızartılır. Patatesler ve soğanlar temizlenerek dairesel olarak kesilir. Pirinçler yıkanır ve tencerenin en altına soğanlar dizilir üzerine patatesler dizilir ve onun üzerine pirincin birazı dökülür ve sonrasında fıstıklar, kuş üzümü, tavuklar ve bademler (eğer hamura da badem atılacaksa birazı) tencereye konulur ve üzerine istenilirse patates atılır ve son olarak pirincin kalanı konularak yeteri kadar su ve tuz ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Soğanlardan hafiften yanık kokusu geliyorsa pilav pişmiş demektir.
Hamur:
Bir kap içerisine yumurta, yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve yeteri kadar un ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur çok kalın olmamak şartıyla açılır ve margarinle yağlanmış derin tepsinin içerisine hamur yayılır ve içerisine pilav olduğu gibi aktarılır, pilavın üzeri hamurla tamamen kapatıldıktan sonra üzeri yağlanarak 200 derecedeki fırına konularak 30-40 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkarılarak sıcak olarak servis yapılabilir...
Afiyet Olsun.....