Fellah Köftesi
03.06.2012         (57) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Adana, Hatay yöresine ait olan güzel bir lezzet Fellah köftesi, sizin için burada… Malzemesi:
  • ·         2 Su bardağı köftelik bulgur (İnce bulgur)
  • ·         1 Yemek kaşığı tatlı biber salçası ya da domates salçası
  • ·         2 Su bardağı sıcak su
  • ·         1 Su bardağı un
  • ·         1 Çay kaşığı kimyon
  • ·         1 Yemek kaşığı limon suyu
  • ·         Yeterince Tuz
Sosu İçin:
  • ·         1 Yemek kaşığı nar ekşisi
  • ·         3 - 4 Adet domates (Rendelenmiş olmalı)
  • ·         1 Tatlı kaşığı salça
  • ·         3 Diş dövülmüş sarımsak
  • ·         Yarım Yemek kaşığı sıvı yağ
  • ·         Bir tutam Maydanoz
  • ·         İsteğinize göre Kırmızı biber
  • ·         İsteğinize göre Tuz
  • ·         İsteğinize göre Karabiber
  • ·         İsteğinize göre Nane
Hazırlanışı: Bulguru bir kaba koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra, salça ve kimyonu ilave edip, en az 15 dakika, çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra unu içine dokun ve azar azar ılık su ilave ederek, katı bir hamur elde edin. Sonra hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp, avcunuzda yuvarlayın ve işaret parmağınızla, hafifçe üzerine bastırın.

fellah köftesi yapılışı

Geniş bir tencereye su koyun, içine biraz tuz ve limon suyunu ekleyin ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra, köftelerin hepsini yavaşça, kaynayan suya dökün ve suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra, orta ısıda 15-20 dakika pişirin. Köfteler pişerken sosunu hazırlayın. Sos için; sıvı yağda salçayı kavurun ve rendelenmiş domatesler ile dövülmüş sarımsakları ilave edin. Pişmeye başlayınca nar ekşisini ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip, ocaktan alın. Arzu ettiğiniz miktar tuz, karabiber, kırmızıbiber ve nane ekleyin. Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ve sosla karıştırın. Fellah köfteniz hazır. Arzu ederseniz üzerine yoğurtla ya da yanında ayranla servis edebilirsiniz.

fellah köftesi

Afiyet olsun...
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam