Andırın, Kadirli kısacası Çukurovanın vazgeçilmez kış mevsim tadlarından biridir TİRŞİK. Kış aylarında içinizi ısıtır bir kase tirşik.
Malzemesi :
- 1 kilogram tirşik yaprağı

- 1 kase yoğurt
- 1 kilogram nohut ile dövme karışımı
- 1 çorba kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı un
- Yeterince su (malzemeye göre)
Hanırlanışı:
Öncelikle tirşik yaprağı ince ince doğranır.
Doğranan tirşik yaprağı iyice yıkanır.
Bir kase yoğurt çırpılırak hazır bekletilir.
Nohut ve dövme yıkanarak yoğurda karıştırılır.
Bir kazana su konularak ısıtılır ve Ilık suyun içine tirşik, yoğurt karışımı konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılarak üzerine un eklenir.
Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir.
Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır.
Yaprakların piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara konularak servis yapılır.
Servis yanında bulgur pilavı ve baş soğan kırmanız tavsiye olunur.
Afiyet Olsun...