Kıymalı Poğaça
03.06.2012         (10) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Poğaça Tarifi

Çayın yanında nefis, yumuşacık ve sıcacık bir poğaçaya kim hayır der? Kıymalı poğaçayı sizler de evinizde kolay bir şekilde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemesi:
  • 2 çay bardağı Süt
  • 2 çay bardağı Sıvı Yağ
  • 2 çay bardağı Maden Suyu
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 yemek kaşığı Şeker
  • 1 küçük paket Yaşmaya
  • Yeteri kadar Un
  • Yumurta Sarısı
  • Susam (Küncü)
  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy baş soğan
Hazırlanışı: İlk olarak yaşmayayı  yarım su bardağı ılık su ile eriterek karıştırınız ve bir kenarda bekletiniz. Sonra boş bir Karıştırma kabının içine sütü, sıvı yağı, maden suyunu koyarak karıştırınız. Karışımın içine tuzu, şekeri ve erittiğiniz mayayı koyarak karıştırınız. Sonrasında ise hamur Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek karıştırınız. Hazırladığınız hamuru sıcak bir ortamda yarım saat dinlendiriniz. Soğanları soyarak küçük küçük doğrayınız. Kıymayı bir tavaya alarak kavurmaya başlayınız, kıymalar biraz kavrulunca soğanları ve bir miktar tuz dökerek iyice kavurunuz. Kıyma kavrulduktan sonra ocağı kapatınız. Dinlendirdiğiniz hamuru açın sonra içine kıymayı koyarak kapatın ve şekillendirerek (Biz yuvarlak yaptık resmimizdeki gibi) Yağlanmış tepsiye diziniz.

Poğaça tarifi

Hazırladığınız poğaçalara yumurta sarısı sürerek üzerne susam serpiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına tepsiyi koyunuz ve 20-30 dakika pişiriniz.

Poğaça tarifi

Poğaçalarınız pişerken çayınızı demlemeyi unutmayınız. Poğaçalar piştikten sonra sıcak sıcak servis ediniz... Afiyet Olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam