Yemeklerin vazgeçilmezlerindendir çorbalar, bugün sebzelerle yoğurtlu çorba yapacağız. Çok güzel bir lezzet mutlaka denemelisiniz.
Rahmân ve Rahîm Allah´ın adıyla...
Allah'ın emri gelecektir. Artık onun acele gelmesini istemeyin. Allah, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir. ﴾1﴿ Allah, "Benden başka ilah yoktur. Öyle ise bana karşı gelmekten sakının" diye (insanları) uyarmaları için emrini içeren vahiy ile melekleri kullarından dilediğine indirir. ﴾2﴿ Allah, gökleri ve yeri hak ve hikmete uygun olarak yarattı. O, müşriklerin ortak koştukları şeylerden yücedir. ﴾3﴿(Nahl Suresi 1-3)
Malzemesi :
- 1-2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 küçük kereviz
- 1-2 diş sarımsak
- yarım çay bardağı pirinç (olmasa da olur)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- tuz
- pulbiber
- kuru nane
Not: Evdeki sebze çeşidine göre sebze çeşidi arttırılıp azaltılabilir.
Hazırlanışı :
Sebzeler ve sarımsaklar küçük küçük doğranır. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilirek kavrulur. Üzerini örtecek kadar kaynar su koyulup pişmeye bırakılır. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alınarak bilendırdan geçirilir.

Ayrı bir kapta yoğurt ve un karıştırılır. Hazırlanan sebze karışımından 1 kepçe alınarak yoğurdun üzerine dökülür ve yoğurdun ılıması sağlanır.
Hazırlanan yoğurtlu karışım, sebze karışımının üzerine boşaltılır. Bu aşamada istenirse yarım çay bardağı pirinç ilave edilir. (Ben kalan pirinç pilavını kullanmıştım) Üzerine 4 su bardağı su konulur.
Ocağa alınarak kaynayana kadar karıştırılır. 10 dakika kadar kaynatılır. Eğer kıvam koyu olrsa kaynar su eklenebilir. Ocağı kapatmadan önce tuz atılır.
Ayrı bir kapta tereyağı, biber ve nane kavrularak çorba sosu hazırlanmış olur.
Çorbayı servis tabağına alarak hazırlanan sos üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun...