Garnitürlü Pilav
03.06.2012         (8) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Bugünkü yazımızda garnitürlü pilav yapacağız. Garnitürlü pilav ya da sebzeli pilav da diyebilirsiniz.
Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla... Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık. ﴾26﴿ Cinleri de daha önce dumansız ateşten yaratmıştık. ﴾27﴿ Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin" demişti. ﴾28-29﴿ Bunun üzerine bütün melekler saygı ile eğildiler. ﴾30﴿ Ancak İblis, saygı ile eğilenlerle beraber olmaktan kaçındı. ﴾31﴿ Allah, "Ey İblis! Saygı ile eğilenlerle beraber olmamandaki maksadın ne?" dedi. ﴾32﴿ İblis dedi ki: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş balçıktan yarattığın insan için saygı ile eğilemem." ﴾33﴿ Allah, "Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun. Şüphesiz hesap gününe kadar lânet senin üzerinedir" dedi. ﴾34-35﴿ (Hicr Suresi 26-35)
Malzemesi :
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 kavanoz garnitür (bezelye, havuç, patates karışımı)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni (olmasa da olur)
 Hazırlanışı : Pirinçlerin üzerine sıcak su döküp yarım saat kadar bekletin. (Bu şekilde pilav daha lezzetli oluyor) Süre dolduktan sonra pirinçleri iyice yıkayıp süzün. Pilavı pişireceğiniz tavaya zeytinyağını koyup arpa şehriyeleri dökün. Şehriyeler kızarana kadar kavurun. Üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Garnitürleri ekleyin. 2 su bardağı kaynar suyu koyun. Tuz ve çeşniyi ekleyin.

Garnitürlü Pilav, Sebzeli pilav, Garnitürlü pilav tarifi

Karıştırıp tavanın ağzını kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Bundan sonra hiç karıştırmayın. Kapağını da açmayın. (Cam kapaksa tabi. Yoksa arada kontrol edin.) İyice suyunu çektikten sonra ocağı kapatın. Tavanın ağzına bir tülbent ya da peçete koyarak oluşacak damlaların pilavın içine düşmesini engelleyin.

Garnitürlü Pilav, Sebzeli pilav, Garnitürlü pilav tarifi

En az yarım saat dinlendirip servis yapabilirsiniz. Daha geç vakitte yiyecekseniz pilavın etrafını kalın bir bez ya da havluyla sarın ki soğumasın. Afiyet olsun...
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam