Çay vakti için lezzetli bir kurabiyeye ne dersiniz? Bu kurabiyeyi elmalı yaparsak çok da lezzetli olur değil mi? Bu yazımızda elmalı kurabiye tarifini vereceğiz. Buyrun Elmalı Kurabiye :
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla...
Hamd, kuluna Kitab'ı (Kur'an'ı) indiren ve onda hiçbir eğrilik yapmayan Allah'a mahsustur. ﴾1﴿ (Allah onu), katından gelecek şiddetli bir azap ile (inanmayanları) uyarmak, salih ameller işleyen mü'minleri, içlerinde ebedi olarak kalacakları güzel bir mükâfat (cennet) ile müjdelemek ve "Allah bir çocuk edindi" diyenleri de uyarmak için dosdoğru bir kitap kıldı. ﴾2-4﴿ (Kehf 1-4)
Hamuru için malzemeler:
- 1 paket margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İç malzemeleri:
- 2-3 tane elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- Tarçın
- Dövülmüş fındık veya ceviz
Üzerine:
Hazırlanışı :
Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım.
Elmaları bir tencereye rendeleyin. Üzerine şeker ekleyip elmalar yumuşayıp rengi değişene kadar pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra içine tarçın, dövülmüş ceviz veya fındık ekleyin. Soğumaya bırakın.

Bu arada hamuru hazırlayalım.
Oda sıcaklığındaki margarin/tereyağ ve zeytinyağını bir kaba alarak iyice karıştırın. Pudra şekeri, vanilya ve yoğurdu ekleyin. Karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre 3-4 parçaya ayırın. Parçalardan birini alarak merdane yardımıyla açın. Resimdeki gibi parçalara ayırın. Hamur dilimlerinin geniş kısmına hazırladığınız içten koyarak yavaşça dar kısmına doğru yuvarlayın.

Ya da bu şekilde uğraşmak istemiyorsanız hamuru yoğurduktan sonra küçük parçalar alıp elinizde açarak içine karışımdan koyup kapatabilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye alın.

150 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarınca biraz ılıyınca üzerine arzuya göre pudra şekeri ya da tarçın serpin.

Afiyet olsun...