Sebze Soslu Patates
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Patates ile lezzetli bir yemek yapmaya ne dersiniz? Yemek mi diyelim kahvaltılık mı diyelim yoksa salata mı artık siz karar verin. Buyrun Sebze Soslu Patates:
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla...
Çoklukla övünmek sizi, kabirlere varıncaya (ölünceye) kadar oyaladı. ﴾1-2﴿ Hayır; ileride bileceksiniz! ﴾3﴿ Hayır, Hayır! İleride bileceksiniz! ﴾4﴿ Hayır, kesin olarak bir bilseniz... ﴾5﴿ Andolsun, o cehennemi muhakkak göreceksiniz. ﴾6﴿ Yine andolsun, onu gözünüzle kesin olarak göreceksiniz ﴾7﴿ Sonra o gün, nimetlerden mutlaka hesaba çekileceksiniz? ﴾8﴿(Tekasur Suresi)
Malzemesi :
  • 2-3 tane orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
  • 1 yemek kaşığı sebzeli çeşni
  • Yarım su bardağı su
Hazırlanışı :  Patatesleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. Teflon ya da herhangi bir yapışmaz tavanıza suyu ve yağınızı koyun.

Sebze Soslu Patates

Kısık ateşte yağ eridikten sonra patatesleri koyup üst üste gelmeyecek şekilde tavaya dağıtın.

Sebze Soslu Patates

Üzerine sebzeli çeşniyi serpin. Tavanızın kapağını kapatıp ocağınızın en küçük kısmında kısık ateşte pişmeye bırakın. Buradaki püf nokta kapağı açmadan, patatesleri karıştırmadan, kısık ateşte kendi kendine pişmesini sağlamaktır. Bu yüzden cam kapak kullanmanız pişip pişmediğini görmeniz açısından daha rahat olacaktır. Patateslerin altı hafif kızarmaya başlayınca yemeğiniz hazır demektir. Yine de pişmemişse az miktarda su ekleyip biraz daha bekleyin. Çok su koyarsanız çeşninin lezzeti kaybolacaktır. Et, tavuk yemeklerinin, pilavların yanına ya da kendiniz için ana öğün olarak hatta kahvaltıda kullanabileceğiniz soslu patatesleriniz hazır.

Sebze Soslu Patates

Afiyet olsun...
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam