Köfte sevenler için bugün patlıcanla köftenin nefis uyumu sonucu oluşan islim kebabını anlatacağım. Buyrun İslim Kebabı :
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla...
Yürekleri hoplatan büyük felaket! ﴾1﴿ Nedir o yürekleri hoplatan büyük felaket? ﴾2﴿ Yürekleri hoplatan büyük felaketin ne olduğunu sen ne bileceksin? ﴾3﴿ O gün insanlar, her biri bir tarafa uçuşan küçük kelebekler gibi olacaktır. ﴾4﴿ Dağlar da atılmış renkli yünler gibi olacaktır. ﴾5﴿ İşte o vakit, kimin tartıları ağır gelmişse, ﴾6﴿Artık o, hoşnut olacağı bir hayat içinde olacaktır. ﴾7﴿ Ama kimin de tartıları hafif gelirse, ﴾8﴿ İşte onun anası (varacağı yer) Hâviye'dir.﴾9﴿ Sen Hâviye'nin ne olduğunu ne bileceksin? ﴾10﴿ O, kızgın bir ateştir. ﴾11﴿ (Kâria Suresi)
Malzemesi :
- 2 kg ince uzun patlıcan
- Kızartmak için sıvıyağ
köfte için :
- yarım kg kıyma
- 1 yumurta
- 1 kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı ekmek içi
- tuz
- karabiber
- köfte baharatı
sos için :
- 4-5 domates
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Kekik
Hazırlanışı :
Patlıcanları uzunlamasına ince ince kesin. Tuzlu suda bekletin.

Bu arada köfteleri hazırlayın. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Fırında 200 derecede ya da tavada köfteleri pişirin. Fırında olursa daha hafif olur.

Köfteler pişerken patlıcanları hazırlayın. İyice kuruladığınız patlıcanları kızdırılmış yağla tavada ya da iki taraflarına az miktarda sıvıyağ sürerek tost makinasında kızartın.

Gelelim sosu hazırlamaya. Domatesleri rendeleyin. Su, tuz ve dilediğiniz miktarda kekiği koyarak (koymasanız da olur) karıştırın.

Köfteler ve patlıcanlar hazır olduktan sonra gelelim muhteşem buluşmaya. Patlıcanları resimde görüldüğü gibi artı işareti olacak şekilde üst üste koyun. Ortasına köfteyi koyun.

Patlıcanların uçlarını köftenin üstünde birleştirip kürdanla tutturun.

İsterseniz üste domates biber koyup ondan sonra kürdanla birleştirebilirsiniz. Ama böyle biber ve domates tam pişmiyor gibi geldi bana.
Kararınızı verip kebapları hazırladıktan sonra fırın tepsisine ya da bir borcama dizin ve domates sosunu kebapların üzerine paylaştırın.

Fırında domatesler ölene kadar pişirin.
İslim kebabınız hazır.

Afiyet olsun...