Fırında Çupra
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Bu hafta sonu bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine çupra aldım ve hazırlayarak pişirdim ve çok lezzetli oldu size de tavsiye ediyorum. Buyrun fırında çupra:
 Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla... Güneşe ve onun aydınlığına andolsun, ﴾1﴿ Onu izlediğinde Ay'a andolsun, ﴾2﴿ Onu ortaya çıkardığında gündüze andolsun, ﴾3﴿Onu bürüdüğünde geceye andolsun, ﴾4﴿ Göğe ve onu bina edene andolsun, ﴾5﴿ Yere ve onu yayıp döşeyene andolsun, ﴾6﴿ Nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirip ona kötülük duygusunu ve takvasını (kötülükten sakınma yeteneğini) ilham edene andolsun ki, nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir. ﴾7-9﴿ Onu kötülüklere gömüp kirleten kimse de ziyana uğramıştır. ﴾10﴿ (Şems 1-10)
Malzemesi :
  • 2 orta boy çupra
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 2 diş sarımsak
Hazırlanışı : Balıkları temizleterek aldıysanız balıkları tekrar bir sudan geçirin. Temizlenmemiş aldıysanız öncelikle pullarını bıçakla kazıdıktan sonra karnını yarın, temizleyin ve kafasını koparın. Bol su ile yıkayın. Temizlenen balıkların yan kısmına bıçakla çizikler atın. Çok derin atmayın kılçıkları kesebilirsiniz. Bir kabın içine zeytin yağı, tuz ve biberleri alarak karıştırın.

Fırında Çupra, Fırında Balık

Karışım ile balıkları terbiyeleyin (karışımı balıklara sürün). Balıkların içine 1'er yaprak defne yaprağı yerleştirin.

Defne Yaprağı,Fırında Çupra, Fırında Balık Fırında Çupra, Fırında Balık

Balıkların yan kısımlarındaki çiziklerin içerisine sarımsaklardan parçalar yerleştirin.

Fırında Çupra, Fırında Balık Fırında Çupra, Fırında Balık

Balıkları fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında balıklar pişene kadar pişirin.

Fırında Çupra, Fırında Balık

Afiyet olsun...
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam