Hamsi Tava
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Balığı birçok kişi sever ama hamsinin yeri ayrıdır bence. Çıtır çıtır hamsiye limon sıkarak yemesi ayrı bir lezzettir. Bugün beraber hamsi tava yapalım ne dersiniz? Buyrun Hamsi Tava :
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla... Elif Lâm Mîm. ﴾1﴿ Bunlar, hikmet dolu Kitab'ın; iyilik yapanlara bir hidayet ve rahmet olarak indirilmiş âyetleridir. ﴾2-3﴿ Onlar; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren kimselerdir. Onlar ahirete de kesin olarak inanırlar. ﴾4﴿ İşte onlar, Rablerinden gelen bir hidayet üzeredirler ve işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. ﴾5﴿ (Lokman 1-5) Allahım! Günahlarımın küçüğünü büyüğünü, öncesini sonunu, açığını ve gizlisini, hepsini bağışla. (Müslim, Salât,216)
Malzemesi :  (2 kişilik yapıyorum siz ölçüyü arttırabilirsiniz)
  • Yarım kilogram hamsi
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı : Eğer hamsileri temizletmeden aldıysanız, öncelikle hamsilerin karnını yarın ve içini temizleyin ardından kafalarını kesin ve bol su ile yıkayın.

Hamsi, hamsi tava

Temizlenen hamsileri isteğinize göre tuzlayın. Boş bir tabağın içine mısır ununu dökün ve hamsileri una bulayın.

mısır unlu Hamsi, hamsi tava

Hamsi tavasını ocağa koyun ve her tarafını yağlayın. Unladığınız hamsileri tavaya istediğiniz şekilde dizin, altını yakın ve kapağını kapatın.

Hamsi, hamsi tava

1-2 dakikada bir balıkları çevirin böylece balıklar yanmaz ve çok güzel pişerler.

Hamsi, hamsi tava

Balıkların iki yüzüde kızarınca ocağı kapatarak balıkları tavadan tabağa alın.

Hamsi, hamsi tava

Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam