Ekmek yapma makinesinde patatesli ekmek yapmak isteyenler için patatesli ekmeği yapıp denedik ve çok lezzetli oldu. Buyrun Patatesli ekmek :
De ki: "(Rabbinizi) ister Allah diye çağırın, ister Rahman diye çağırın. Hangisiyle çağırırsanız çağırın, nihayet en güzel isimler O'nundur." Namazında sesini pek yükseltme, çok da kısma. İkisi ortası bir yol tut. ﴾110﴿ "Hamd, çocuk edinmeyen, mülkte ortağı olmayan, zillet ve acizliğin gerektirdiği bir yardımcıya ihtiyacı bulunmayan Allah'a mahsustur" de ve O'nu tekbir ile yücelt. ﴾111﴿ (İsra 110-111)
"Kim bana iki çenesi arasındaki (dili) ile iki budu arasındaki (üreme) organını koruma sözü verirse, ben de ona cennet sözü veririm. " ( Buhârî, "Rikak",23)
Malzemesi :
- 2 su bardağından az (1,75 bardak) su (380 ml)
- 4,5 su bardağı un (700 gr)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı instant toz kuru maya
- 1 adet patates
Hazırlanışı :
Sırasıyla su, zeytinyağı, şeker, süt, tuzu ekmek haznesine yerleştirin.

Üzerini kaplayacak şekilde unu koyun.
Unun ortasında küçük bir girinti açın. Bu girintiye mayayı sıvı malzemelerle ve tuzla temas etmeyecek şekilde koyun.
Makinenizin kapağını kapatın. Program seçme menüsünden standardı seçin. Sıcaklık düğmesini istediğiniz gibi ayarlayın. (Ben çok seçeneğini seçtim.) Ekmek büyüklüğünü büyük ekmek seçin. Başlatma düğmesine basın.
Patatesi temizleyerek rendeleyin.
Yaklaşık 45 dakika sonra makine sinyal verecek hamura malzeme eklemek için o zaman kapağı açın ve rendelenmiş patatesleri hamurun üzerine dökün. (Bu özellik yoksa ilk başta unun altına da atabilirsiniz)

Yaklaşık 3 saat sonra mis gibi kokusuyla yabancı eller değmeden sıcacık ekmeğiniz hazır. Pişme süresi bittikten sonra 10 dk daha bekletin kapağı öyle açın. Bu sayede ekmeğiniz daha yumuşak olur.

Çıkardıktan sonra da 20 dk dinlendirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...