Krep (Akıtma)
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Kahvaltılarda farklı bir lezzet isteyenler için bugün krep yapacağız. Sıcak sıcak yumuşacık çok da lezzetli olur. Arasına peynir sararak yemesi de ayrı bir lezzet...

 Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla...

Tan yerinin ağarmasına andolsun, ﴾1﴿ On geceye andolsun, ﴾2﴿ Çifte ve teke andolsun, ﴾3﴿ Geçip giden geceye andolsun (ki, müşrikler azaba uğrayacaklardır). ﴾4﴿ Şüphesiz bunlarda, akıl sahibi bir kimse için üzerine yemin edilmeye değer bir özellik vardır. ﴾5﴿ (Ey Muhammed!) Rabbinin, (Hûd'un kavmi) Ad'e, şehirler içinde benzeri kurulmamış olan, sütunlarla dolu İrem'e, vadide kayaları oyan (Salih'in kavmi) Semûd'a, kazıklar sahibi Firavun'a ne yaptığını görmedin mi? ﴾6-10﴿ Bunlar şehirlerde azgınlık eden ve oralarda pek çok bozgunculuk çıkaran kimselerdi. ﴾11-12﴿ Bu yüzden Rabbin onların üzerine azap kamçısı yağdırdı. ﴾13﴿ Şüphesiz Rabbin, gözetlemededir.(14) (Fecr 1-14)

Malzemesi :
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı : Süt ve yumurta iyice çırpılır. Üzerine un kabartma tozu ve tuz eklenir. Karıştırılır.

Krep (Akıtma) Tarifi

Kızdırılmış yapışmaz tavaya bir kepçe hazırlanan karışımdan dökülür. Yayılır.

Krep (Akıtma) Tarifi

Üzeri gözenekli olunca kenarından bakılır. Kızarmışsa diğer tarafı çevrilir. Yaklaşık 1-2 dk bekletilir kızarmışsa alınır.

Krep (Akıtma) Tarifi

Tuz miktarını isteğe göre artırıp azaltabilirsiniz. Bu haliyle arasına ister peynir ister reçel koyarak servis yapabilirsiniz.

Krep (Akıtma) Tarifi

Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam