Kızılcık Tarhana Çorbası
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Geçenlerde kızılcık tarhanasını nasıl yapacağımızı anlatmıştım. Bu yazımızda ise çorbayı nasıl hazırlayacağımızı anlatacağım. İşte sıcak sıcak kızılcık tarhanası çorbası:

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla...

Yüce Rabbinin adını tespih et. ﴾1﴿ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır. ﴾2﴿ O, (her şeyi) ölçüyle yapıp yönlendirendir. ﴾3﴿ O, yeşil bitki örtüsünü çıkaran, sonra da onları çürüyüp kararmış çörçöpe çevirendir. ﴾4-5﴿ Sana Kur'an'ı okutacağız ve sen onu unutmayacaksın. ﴾6﴿ Ancak Allah'ın dilediği başka. Şüphesiz O, açık olanı da bilir, gizliyi de. (A'la Suresi)

Malzemesi :
  • 1 Küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kızılcık tarhanası
  • 3 çorba kasesi su
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı : Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla tencerenizde kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Tarhanayı ve tuzu ekleyin. Kaynayana kadar orta ateşte dibini tutmaması ve topak olmaması için sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 15 dk bekleyin.  Çorbanız hazır. Dilerseniz küçük parça köy ekmekleriyle sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kızılcık Tarhanası Çorbası

Benim ölçüm 3 kişi için. Ölçüyü Kişi başına bir kase su ve 1 çorba kaşığı tarhana olarak ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam