Turşu severlere bugün de lahana turşusunu anlatacağım. Yemeklerin güzel lezzetlerinden lahana turşusu:
Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla...
Ölçüyü tam yapın. Eksik verenlerden olmayın. Doğru terazi ile tartın. İnsanların mallarını ve haklarını eksiltmeyin. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın. (Şuarâ, 26/181-183)
Malzemesi :
- Orta boy beyaz lahana
- Kırmızı lahana (renkli olsun isterseniz)
- Bir avuç sarımsak
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu (salamura tuzu)
- 3 litre kadar su
- Bir avuç nohut
- 1 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı :
Lahanaları istediğiniz büyüklükte doğrayın. 2 yemek kaşığı tuzu ekleyip harmanlayın. Üzerini örtüp 4-5 saat bekletin. Böylece lahanalar yumuşar ve daha az yer kaplar.
1rklm1 
Lahanalar hazır olunca 5 lt kabınızın dibine nohutları koyun. Üzerine lahanaları ara ara sarımsakla beraber yerleştirin.

Turşunuzun renkli olmasını istiyorsanız kırmızı lahana da koyun. En üste şekeri koyun. Üzüm sirkesini ekleyin.
Diğer tarafta suyla kaya tuzunu eritin ve turşu kabınıza ilave edin. Su eksik kalırsa üzerini tamamlayın.
0rklm0
Kabın ağzına temiz bir poşet koyup sıkıca kapatın. 10-15 gün sonra turşunuz yemeye hazır olur inşallah.

Afiyet olsun...