
Çayın vazgeçilmezlerinden kek sıcacık olursa çay keyfine ayrı bir lezzet katar. Çay keyfimize cevizli kek ile ayrı bir tat katmak için buyrun tarife:
Malzemesi :
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- İstediğiniz kadar ceviz içi
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı :
Öncelikle boş bir kapta yumurta ile şekeri 4-5 dakika kadar çırpın.
Üzerine Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırınız.

Karışımı ikiye bölünüz ve bir yarısına kakaoyu ekleyerek karıştırınız.
Keki pişireceğiniz kabı tereyağı ya da margarinle yağlayınız. Üzerine biraz un serperek heryerine dağıtınız.
Kaba hazırladığımız hamurlardan birini alta diğerini onun üzerine dökünüz. Bu şekilde yapmamızdaki maksat mozaik şeklinde görüntü elde etmektir.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriniz.

Piştikten sonra çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra çayla servis yapınız.
Afiyet olsun...