Biber Turşusu
03.06.2012         (11) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Biber Turşusu Tarifi, Yeşil biber, turşuluk biber

Yemeklerin yanında turşudan vazgeçemeyenlere biber turşusu tarifi... Turşumuzu 1.5 litrelik pet şişeye göre yapacağız siz de kendi kabınıza göre ölçüleri arttırabilirsiniz. Malzemesi :
  • 1 kilogram yeşil biber
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 baş sarımsak
  • Salamura Tuzu (kaya tuzu)
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı : Öncelikle biberler yıkanarak temizlenir. İster saplarını koparın ister koparmayın isteğinize göre hazırlayın.

Yeşil biber, turşuluk biber

Temizlenen biberlerin orta yerinden bir bıçak ile kesik atın.

Biber Turşusu Tarifi

Sarımsakları alarak temizleyin. Sarımsakların dişleri büyükse bıçakla 2-3 parçaya bölebilirsiniz.

Biber Turşusu Tarifi

Kabınıza göre sirkeyi de hesaplayarak yeteri kadar suyu alın ve içine tuzu belli olacak kadar salamura tuzunu atarak eritin. Sonrasında biberleri ve sarımsakları karışık olarak kaba doldurun.

Biber Turşusu Tarifi

Üzerine sirkeyi, tuzlu suyu ve toz şekeri dökün.

Biber Turşusu Tarifi

Şişenin (kabın) ağzını sıkıca kapatarak kış için kaldırabilirsiniz. Yemek için acele edenler ise 15-25 gün sonrasında açıp yiyebilirler... Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam