
Yemeklerin yanında turşudan vazgeçemeyenlere biber turşusu tarifi...
Turşumuzu 1.5 litrelik pet şişeye göre yapacağız siz de kendi kabınıza göre ölçüleri arttırabilirsiniz.
Malzemesi :
- 1 kilogram yeşil biber
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- 2 baş sarımsak
- Salamura Tuzu (kaya tuzu)
- Su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı :
Öncelikle biberler yıkanarak temizlenir. İster saplarını koparın ister koparmayın isteğinize göre hazırlayın.

Temizlenen biberlerin orta yerinden bir bıçak ile kesik atın.

Sarımsakları alarak temizleyin. Sarımsakların dişleri büyükse bıçakla 2-3 parçaya bölebilirsiniz.

Kabınıza göre sirkeyi de hesaplayarak yeteri kadar suyu alın ve içine tuzu belli olacak kadar salamura tuzunu atarak eritin.
Sonrasında biberleri ve sarımsakları karışık olarak kaba doldurun.

Üzerine sirkeyi, tuzlu suyu ve toz şekeri dökün.

Şişenin (kabın) ağzını sıkıca kapatarak kış için kaldırabilirsiniz.
Yemek için acele edenler ise 15-25 gün sonrasında açıp yiyebilirler...
Afiyet olsun...