Hamur Kızartması (pişi)
03.06.2012         (10) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Hamur Kızartması Tarifi, Pişi Tarifi

Kahvaltıda sıcak sıcak yumuşacık yemesi de çok güzel olur. Biraz ağır gelebilir bu nedenle yağını iyice süzüp ölçüyü kaçırmadan yenmelidir. Malzemesi :
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı toz maya
Hazırlanışı : Tüm malzemeleri bir kaba alarak karıştırarak hamuru yoğurunuz.

Hamur Kızartması Tarifi, Pişi Tarifi

Hamuru bir kenara alarak 20-30 dakika kadar dinlendiriniz.

Hamur Kızartması Tarifi, Pişi Tarifi

Hamuru ister şekillendirerek ister oklava ile açarak kare kare keserek önceden ısıtılmış yağda kızartınız.

Hamur Kızartması Tarifi, Pişi Tarifi

Hamur Kızartması Tarifi, Pişi Tarifi

Kızaran hamurları boş tabağa alırken altına kağıt havlu serin ki fazla yağını alsın. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam