
Yazın güzel sebzelerinden turşu yapmazsak olmaz değil mi? Acıyı sevenler için bugünkü yazımızda acı biber turşusunu yani süs biberi turşusunu hazırlayacağız.
Tarifimizi bahçemizden topladığımız süs biberleriyle yapacağız ve küçük su şisesine (500 ml) yetecek kadar tarifi anlatacağız.
Malzemesi :
- 300 gram süs biberi
- 50 gram sarımsak
- Yeteri kadar tuz
- Üzüm sirkesi
- Su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı :
Öncelikle biberleri yıkayarak saplarını ayırın.
Sarımsakların kabuklarını temizleyin.

Temiz bir şişe alarak biberleri ve sarımsakları karıştırarak şişeye doldurun.
1rklm1 
Şişenin yarısını dolduracak kadar suyu alarak içerisine tuzu belli olacak kadar salamura tuzu (kaya tuzu) atarak karıştırın.
Şişeye toz şekerini atın ve yarısını hazırladığınız su ile kalan yarısını da sirke ile doldurun.
Şişeyi iyice kapatarak kış için kaldırabilirsiniz.

Turşuyu yemek için acele edenler 15-20 gün sonra açıp afiyetle yiyebilirler.
Afiyet olsun...