
Yaz mevsiminin güzel ve çabuk geçen meyvelerinden biri de incirdir. Bu yazımızda taze incirden reçel yapacağız.
Malzemesi :
- 1 kilogram incir
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağ
Hazırlanışı :
Öncelikle incirlerin kabuklarını soyun. İstediğiniz büyüklükte incirleri doğrayın.
Bir tencereye şeker ve suyu ekleyin. Şeker eridikten sonra incir ve tereyağını ekleyin.

Ocaktan almadan 4-5 dakika önce limon tuzunu ekleyin. Reçel kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.

Kış için kaldıracaksanız sıcak şekilde kavanoza doldurup kapağını kapatın ve soğumaya bırakın.
Hemen yiyecekseniz soğuduktan sonra kavanoza koyarak dolaba kaldırın.
Afiyet olsun...