Kızılcık Tarhanası (kırmızı tarhana - Kütahya)
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Kızılcık Tarhanası Tarifi

Genelde ege bölgesinde yapılan ve sevilen lezzetlerden bir tanesi de tarhana çorbasıdır. Tarhana ama kızılcık kirazından yapılan kırmızı tarhana. Bu yazımızda çorba için tarhana yapacağız. Malzemesi :
  • 1 kg Kızılcık kirazı
  • Un
  • Tuz
  • Su
Hazırlanışı : Öncelikle kirazlar yıkanarak temizlenir ve kirazların olgunlaşması için güneş görmeyen ama hava alan bir yere sererek 1-2 gün bekletin.

Kızılcık Kirazı Şurubu

Kirazları alarak bir tencereye koyun ve üzerine 1 su bardağı suyu ve 1 çay kaşığı tuzu koyarak kaynatın. Kirazlar yumuşadıktan sonra tencerenin içine aldığı kadar un ilave edin. (katı hamur kıvamına gelene kadar) Üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave ederek hamuru yoğurun.

1rklm1 Kızılcık Tarhanası Tarifi

Hamuru hazırladıktan sonra güneş gören ve hava alan bir bez üzerine elinizde köfte yapar gibi hamuru parça parça serin.

Kızılcık Tarhanası Tarifi

Hava şartlarına bağlı olarak yeteri kadar kurumaya bırakın. Ara ara tarhanaları çevirin ki her tarafı eşit kurusun. 0rklm0 Son olarak kuruyan tarhanaları süzek yardımıyla ezerek toz haline getirin ve kirazın çekirdeklerini ayrıştırın. Hazırlanan tarhanayı kış için kavanozlayarak kaldırın.

Kızılcık Tarhanası Tarifi

Kışlık tarhanamız hazır. Artık çorbayı yaparak sıcak sıcak içebiliriz. Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam