
Genelde ege bölgesinde yapılan ve sevilen lezzetlerden bir tanesi de tarhana çorbasıdır. Tarhana ama kızılcık kirazından yapılan kırmızı tarhana.
Bu yazımızda çorba için tarhana yapacağız.
Malzemesi :
- 1 kg Kızılcık kirazı
- Un
- Tuz
- Su
Hazırlanışı :
Öncelikle kirazlar yıkanarak temizlenir ve kirazların olgunlaşması için güneş görmeyen ama hava alan bir yere sererek 1-2 gün bekletin.

Kirazları alarak bir tencereye koyun ve üzerine 1 su bardağı suyu ve 1 çay kaşığı tuzu koyarak kaynatın.
Kirazlar yumuşadıktan sonra tencerenin içine aldığı kadar un ilave edin. (katı hamur kıvamına gelene kadar)
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave ederek hamuru yoğurun.
1rklm1 
Hamuru hazırladıktan sonra güneş gören ve hava alan bir bez üzerine elinizde köfte yapar gibi hamuru parça parça serin.

Hava şartlarına bağlı olarak yeteri kadar kurumaya bırakın. Ara ara tarhanaları çevirin ki her tarafı eşit kurusun.
0rklm0
Son olarak kuruyan tarhanaları süzek yardımıyla ezerek toz haline getirin ve kirazın çekirdeklerini ayrıştırın. Hazırlanan tarhanayı kış için kavanozlayarak kaldırın.

Kışlık tarhanamız hazır. Artık çorbayı yaparak sıcak sıcak içebiliriz.
Afiyet olsun...