Peynirli Gül Böreği
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Peynirli Gül Böreği

Daha önce patateslisini yaptığımız gül böreğinin şimdi de peynirlisini yapacağız. Peynirli gül böreği : Malzemesi :
  • 3 adet yufka
  • 200 gram peynir
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
Hazırlanışı : Öncelikle peyniri eziniz. Üzerine tuz ve pul biber atınız ve karıştırınız. Börek içimiz hazır. Sonra bir kap içerisine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı koyarak çırpınız. Karışımımız hazır. Gelelim börekleri sarmaya. Yufkalardan birini alın ve içine karışımdan sürün. Yufkayı bıçak yardımıyla 4 parçaya bölün. Böldüğünüz her parçanın yay kısmına (geniş kısmına) hazırladığımız içten seriniz. İç serdiğimiz yufka parçalarının her birini dıştan içe rulo yapınız. Rulo haline gelen börekleri bir ucundan diğer ucuna kadar yuvarlayarak gül haline getiriniz.

Gül Böreği

Diğer iki yufkayı da yukarda anlattığımız şekilde yapınız. Gül şekline gelen börekleri yağlanmış bir tepsiye diziniz ve üzerlerine karışımdan sürünüz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına tepsiyi koyunuz.

Peynirli Gül Böreği

Böreklerin altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam