Ramazan Şerbeti
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Ramazan Şerbeti

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetidir şerbet. İftar sofralarını ve sahur sofralarını süsleyen buz gibi vazgeçilmez bir lezzettir. Sadece Ramazan da mı? Elbette hayır. Yaz aylarında da hararetinizi alacak çok nefis bir lezzettir şerbet. Hadi o zaman şerbet yapmaya: Yaz aylarında olduğumuz için yaz meyveleriyle yapacağız Ramazan şerbetimizi... Malzemesi:
  • Yarım kg şeftali
  • yarım kg siyah erik
  • 250 gr siyah üzüm
  • 250 gr kiraz
  • 1 adet armut
  • 2 su bardağı şeker
Hazırlanışı: 7 litrelik düdüklü tencerenin içine bütün malzemeleri koyun ve üzerine aldığı kadar su ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başlayana kadar tencereyi karıştırın.

Ramazan şerbeti tarifi

Kaynadıktan sonra düdüklüyü kapatarak kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Düdüklüyü ocaktan alarak dinlenmeye bırakın. Şerbet soğuduktan sonra süzek yardımıyla ya da tülbent yardımıyla suyunu süzerek şişelere doldurun. Şişeleri buzdolabına alarak soğutun. İftarda ve sahurda soğuk soğuk için. Afiyet olsun.  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam