Kek Tarifi
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Kek tarifi

Çay keyfinin vazgeçilmezindendir kek, bugün sade kek nasıl yaparız onun üzerinde duracağız.

Malzemesi:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından az sıvı yağ (3/4 bardak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • yeteri kadar un
Hazırlanışı: Öncelikle bir kaba yağ, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozunu koyarak çırpınız. Kek tarifi Karışımın içine hazırlayacağımız kek hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyerek karıştırınız. Kek hamurumuz hazır. Kek kalıbını ya da tepsiyi yağlayarak hamuru boşaltınız. Kek tarifi Üzerine süs amaçlı susam ya da çikolata parçacıkları atabilirsiniz. Ben çikolata parçası attım. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına tepsinizi koyarak 45 dakika kadar pişiriniz. Kekiniz kabarıp kızarınca yani piştiğine kanaat getirince fırını kapatarak keki alınız. Kek tarifi Kekinizi 5-10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapınız. Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam