
03.06.2012 (9) kez okundu
Balık kokusunu giderebilecek bazı öneriler: 1 - Kızartma tavasına yağ koyduktan sonra yağın içine bir tane limon sıkın. 2 - Balık kızartılırken ağzı açık bir kabın içine su, limon suyu veya sirke, defne yaprağı, tarçın çubuğu ve karanfil konulup kaynatın. 3 -Kızartma yaparken ağzı açık bir kabın içerisinde kokulu yumuşatıcı deterjanı kaynatın. Balık kokusu azalacaktır. 4 - Kızartma tavasını kaynar suyla yıkamayın. Kaynar su tüm inatçı kokuların işbirlikçisidir. Soğuk sudan geçirdikten sonra dilediğiniz gibi yıkama yapabilirsiniz. 5 - Ellerinize sinen balık kokusundan kurtulmak için elinizi demli çayla yıkayın ya da bir limonu ikiye kesip ellerinizi onunla ovun. |
| © 2012 - 2025 Lezzet Ustam |