
Baharın güzel meyvesindendir çilek, kahvaltılarda ayrı bir lezzet isteyenler ve kışa hazırlanmak isteyenler için bugün reçel yapacağız.
Malzemesi:
- 1 kilogram çilek (çilekler küçük olursa daha iyi olur)
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon
Hazırlanışı:
Çilekleri bıçak kullanmadan temizleyiniz ve ezmeden yıkayınız.

Temizlenen çileklerin üzerine şekeri dökerek 1 gün sulanması için bekletiniz sulanmamışsa yarım gün ya da 1 gün daha bekletebilirsiniz.

Sulanan çilekleri ocağa koyarak karıştırmadan kaynatınız.
Kaynamaya başlayınca limonu üzerine sıkınız.
Kaynama boyunca oluşan köpükleri tencereden alarak atınız.

Yaklaşık 35-40 dakika kaynatınız. Çilek kıvama gelince (kaşık üzerine alınca sıvı gibi akmamalıdır) ocağı kapatınız.
Kışlık olarak saklayacaksanız sıcak olarak kavanozlara alarak ağzını sıkıca kapatınız.

Günlük yemek için ise soğuduktan sonra kavanoza alınız.
Afiyet olsun...