Çilek Reçeli Tarifi
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Çilek Reçeli Tarifi

Baharın güzel meyvesindendir çilek, kahvaltılarda ayrı bir lezzet isteyenler ve kışa hazırlanmak isteyenler için bugün reçel yapacağız. Malzemesi:
  • 1 kilogram çilek (çilekler küçük olursa daha iyi olur)
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon
Hazırlanışı: Çilekleri bıçak kullanmadan temizleyiniz ve ezmeden yıkayınız.

Çilek Reçeli Tarifi Çilek temizleme

Temizlenen çileklerin üzerine şekeri dökerek 1 gün sulanması için bekletiniz sulanmamışsa yarım gün ya da 1 gün daha bekletebilirsiniz.

Çilek Reçeli TArifi Şekerli çilek

Sulanan çilekleri ocağa koyarak karıştırmadan kaynatınız. Kaynamaya başlayınca limonu üzerine sıkınız. Kaynama boyunca oluşan köpükleri tencereden alarak atınız.

Çilek Reçeli Tarifi Kaynatma

Yaklaşık 35-40 dakika kaynatınız. Çilek kıvama gelince (kaşık üzerine alınca sıvı gibi akmamalıdır) ocağı kapatınız. Kışlık olarak saklayacaksanız sıcak olarak kavanozlara alarak ağzını sıkıca kapatınız.

Çilek Reçeli Tarifi Kavanozlama

Günlük yemek için ise soğuduktan sonra kavanoza alınız. Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam