Pastane Poğaçası
03.06.2012         (9) kez okundu    
Tweetle     Yazdır
Çayın yanında nefis, yumuşacık ve sıcacık bir pastane poğaçasına kim hayır der? İster içli ister sade poğaçayı sizler de evinizde kolay bir şekilde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.  Hem de pastane poğaçasından çok daha lezzetli. Nasıl mı? Cevabı yazımızda...

Poğaça Tarifi

Malzemesi:
  • 2 çay bardağı Süt
  • 2 çay bardağı Sıvı Yağ
  • 2 çay bardağı Maden Suyu
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 yemek kaşığı Şeker
  • 1 küçük paket Yaş maya
  • Yeteri kadar Un
  • Yumurta Sarısı
  • Susam (Küncü)
Hazırlanışı: İlk olarak yaşmayayı yarım su bardağı ılık su ile eriterek karıştırınız ve bir kenarda bekletiniz. Sonra boş bir Karıştırma kabının içine sütü, sıvı yağı, maden suyunu koyarak karıştırınız. Karışımın içine tuzu, şekeri ve erittiğiniz mayayı koyarak karıştırınız. Sonrasında ise hamur Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek karıştırınız. Hazırladığınız hamuru sıcak bir ortamda yarım saat dinlendiriniz. Sade poğaça yapacaksanız Dinlendirdiğiniz hamuru şekillendirerek (Biz yuvarlak yaptık resmimizdeki gibi) Yağlanmış tepsiye diziniz.

Poğaça tarifi

İçli poğaça yapacaksanız hamuru açın sonra içine iç koyarak kapatın ve şekillendirerek yağlanmış tepsiye dizin. Hazırladığınız poğaçalara yumurta sarısı sürerek üzerne susam serpiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına tepsiyi koyunuz ve 20-30 dakika pişiriniz.

Poğaça tarifi

Poğaçalarınız pişerken çayınızı demlemeyi unutmayınız. Poğaçalar piştikten sonra sıcak sıcak servis ediniz... Afiyet Olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam