
Birçok kişinin kurtarıcı yemeğidir makarna. Pratik, kolay ve hızlı hazırlanabilen bir yemek. Makarna nasıl hazırlanır? Beraber yapalım:
Malzemesi:
- 1 paket makarna
- 3 litre su (15 su bardağı su)
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- İsteğinize göre tuz
- 2 yemek kaşığı yağ (1 yemek kaşığı tereyağ)
Hazırlanışı:
Öncelikle bir tencereye 3 litre (15 su bardağı) su koyarak kaynatınız.
Kaynayan suyun içine isteğinize göre tuz atarak karıştırınız ve Makarnayı suyun içine boşaltınız.
Makarnayı istediğiniz diriliğe göre kaynatınız (tahmini 10 dk).

İstediğiniz kıvama gelen makarnanın suyunu süzdükten sonra, süzekte iken makarnanın üzerinde 1 su bardağı soğuk su gezdiriniz.
Daha sonrasında 2 yemek kaşığı yağı (ya da 1 yemek kaşığı tereyağını) tencereye koyunuz ve üzerine kırmızı biber atarak 1 dakika kadar pişirerek sosu hazırlayınız.
Hazırlanan sosun içine makarnayı alarak karıştırınız.
Tabaklara alarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...