
Yeşil soğan yaz aylarının güzel lezzetlerinden biridir. Ekmeğe sararak yemesi çok güzeldir. Peki bu lezzeti peynirle karıştırıp böreğini yapsak nasıl bir lezzet olur? Merak ediyorsanız buyrun:
Malzemesi:
- 10 tane yeşil soğan
- 300 gram beyaz peynir
- 6 tane yufka
- 1/2 çay bardağı susam (küncü)
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:

Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayın ve tavaya koyarak biraz yağ dökerek 7-8 dakika kadar kavurun.

Soğanların içine peyniri dökerek karıştırın. Börek içimiz hazır.

Gelelim şimdi yufkaya süreceğimiz karışımı hazırlamaya:
Bir kasenin içine yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyarak çırpınız. Karışımımız da hazır.
Böreklik tepsiyi alalım ve yağlayarak 1 adet yufka serelim. Yufkanın üzerine karışım sürelim ve 1,5 yufkayı daha parçalayarak tepsiye karışık şekilde serelim. Yufkaların üzerine karışım sürelim.
Karışımı sürdükten sonra 1 adet yufkayı tepsiye serelim.

Üzerine hazırladığımız içten koyarak üzerine 1 adet yufka serelim ve yufkanın üzerine karışım sürelim ve 1,5 yufkayı daha parçalayarak tepsiye karışık şekilde serelim. Yufkaların üzerine karışım sürelim.
Üzerine tekrar 1 adet yufka serelim ve yufkanın üzerine karışım sürelim.
Üzerine susam serperek dilimleyelim.
Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapınız.
Afiyet Olsun...