Yeşil Soğanlı Peynirli Börek
03.06.2012         (10) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Yeşil Soğanlı Peynirli Börek

Yeşil soğan yaz aylarının güzel lezzetlerinden biridir. Ekmeğe sararak yemesi çok güzeldir. Peki bu lezzeti peynirle karıştırıp böreğini yapsak nasıl bir lezzet olur? Merak ediyorsanız buyrun: Malzemesi:
  •  10 tane yeşil soğan
  • 300 gram beyaz peynir
  • 6 tane yufka
  • 1/2 çay bardağı susam (küncü)
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:

Yeşil Soğan

Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayın ve tavaya koyarak biraz yağ dökerek 7-8 dakika kadar kavurun.

Yeşil Soğanlı Börek

Soğanların içine peyniri dökerek karıştırın. Börek içimiz hazır.

Yeşil soğan ve peynir içi

Gelelim şimdi yufkaya süreceğimiz karışımı hazırlamaya: Bir kasenin içine yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyarak çırpınız. Karışımımız da hazır. Böreklik tepsiyi alalım ve yağlayarak 1 adet yufka serelim. Yufkanın üzerine karışım sürelim ve 1,5 yufkayı daha parçalayarak tepsiye karışık şekilde serelim. Yufkaların üzerine karışım sürelim. Karışımı sürdükten sonra 1 adet yufkayı tepsiye serelim.

Peynirli Yeşil Soğanlı Börek

Üzerine hazırladığımız içten koyarak üzerine 1 adet yufka serelim ve yufkanın üzerine karışım sürelim ve 1,5 yufkayı daha parçalayarak tepsiye karışık şekilde serelim. Yufkaların üzerine karışım sürelim. Üzerine tekrar  1 adet yufka serelim ve yufkanın üzerine karışım sürelim. Üzerine susam serperek dilimleyelim. Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet Olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam