Kadayıf Tatlısı
03.06.2012         (11) kez okundu    
Tweetle     Yazdır

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kadayıf tatlısını pek çok kişi sever. Hele üzerine biraz da dondurma koyulursa hayır denilmeyecek bir lezzet olur. Malzemesi:
  • Yarım kilo kadayıf
  • 1-2 su bardağı ceviz (isteğe göre az ya da çok)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için malzemeler:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı: Öncelikle kadayıfları bir tepsiye alarak elle parçalıyoruz. Kadayıfın üzerine tereyağı ile sıvı yağını dökerek karıştırıyoruz. Hazırlanan kadayıfın yarısını bir tepsiye iyice bastırarak seriyoruz. Kadayıfın üzerine cevizleri döküp serdikten sonra kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine dökerek seriyor ve sıklaşması için iyice baskı uyguluyoruz. Tepsiyi 200 derecede önceden ısıtılmış fırına alarak altı ve üzeri kızarana kadar (15-20 dk) pişiriyoruz. Kadayıflar pişerken şerbetini hazırlayalım. Bir tencerenin içine suyu, şekeri ve limon suyunu dökerek şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz (el yakmayacak ılıklıkta olacak kadar soğutuyoruz). Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine şerbeti dökerek şerbeti çekene kadar dinlendiriyoruz. Sonrasında ise servis yapabilirsiniz. Varsa üzerine 1 parça dondurma iyi gider... Afiyet olsun...  
© 2012 - 2025
Lezzet Ustam