
Dışardan aldığınız peynirin nasıl yapıldığını ve nelerle yapıldığını bilmiyorsunuz. Gelin beraber evde nefis köy peyniri yapalım.
Malzemesi:
- 5 litre süt
- Yarım çay bardağı sirke (elma / üzüm)
- Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle sütü bir kaba alarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra sütün içine sirke ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
Ocağı kapatıp içine isteğe göre tuz atıp 20 dakika beklemeye bırakıyoruz. (Tuzsuz da çok güzel oluyor)
Beklettikten sonra bez torbanın içine dökerek süzüyoruz. (Bez torba pamuk tülbent olabilir) Bezde peynir tortuları kalıyor.
Son olarak bezin ağzını bağlayarak üzerine ortalama 10 kg kadar ağırlık koyarak suyunu iyice bırakması için 8-10 saat bekletiyoruz.
Bezden çıkararak dolaba aktarabilirsiniz.
Afiyet Olsun.